Ako zarobiť peniaze na internete?

Ak chceš vedieť ako zarobiť peniaze na internete a nie si pre to ochotný naučiť sa nič nové, len chceš proste peniaze rýchlo a „nejako je jedno ako“, vyhľadaj si iný článok.

Ak sa chceš naučiť ako to robia ľudia, ktorí nechodia do práce, ale cestujú niekoľko mesiacov v roku, čítaj ďalej.

Zarábať z domu cez internet môžeš trojakým spôsobom.

  • Dáš sa na „online fabriku“, kde budeš hodiny vypisovať ľuďom maily, vypĺňať prieskumy či cez fake profily písať komentáre pre nejakú verejnú osobu. Týmto spôsobom môžeš zarobiť cez internet, ale nečakaj vysoký plat a ani jednoduchú prácu. „Online fabrika“ je mravenčia práca, ktorú zvládneš aj s veľmi krátkym zácvikom.
  • Zarobiť rýchlo, dobre a bez skúseností. Riskovať súdne konanie a väzbu. Táto možnosť je ten najhorší nápad a pred tým ako sa na takýto spôsob „podnikania“ dáš, čo keby bola reálna šanca dobre zarobiť a dokonca relatívne rýchlo, ale musel by si sa preto niečo nové naučiť?
  • Presne o tom je možnosť číslo tri. Na Slovensku ešte stále nová, nevídaná vec. Podnikanie cez internet, ktoré ti generuje také príjmy, že dosiahneš finančnú slobodu. Narozdiel od bodu dva sa však zorientuješ na online trhu a ponúkneš pridanú hodnotu, za ktorú dostaneš veľmi dobre zaplatené. Poďme sa pozrieť, aké možnosti máš, keď sa rozhodneš pre seriózne podnikanie.

Affiliate Marketing

S affiliate marketingom odporúčas produkty, za ktorých predaj získavaš províziu. Od bežného network marketingu (MLM) sa to líši tým, že môžeš odporúčať produkty viacerých spoločností a celý proces predaja je automatizovaný. Ty napríklad urobíš blog na jednu tému a vložíš do článkov affiliate linky (linky k produktom, ktoré obsahujú informáciu, že zákazník prichádza od teba). Keď niekto navštívi tvoj blog, klikne na link a kúpi si produkt, ty dostaneš automaticky províziu. Viac o affiliate marketingu si prečítaš v tomto článku.

A ako potom vyzerá takýto affiliate produkt na tvojom blogu? Napríklad takto:

Sušička ovocia

Táto sušička s priemerom 33cm ti usuší ovocie, zeleninu, huby a dokonca mäso. Ideálny pomocník do každej kuchyne.

Poradenská činnosť – staň sa expertom vo veľmi konkrétnej oblasti

Budovanie expertízy netrvá roky. Zabudni na to, že musíš byť dokonalý expert s 20-ročnou praxou na to, aby si vôbec začal. Vieš o tom, že skvelí učitelia biológie by častokrát nezvládli štúdium medicíny? Učiteľka angličtiny nemusí byť uznávaná tlmočníčka na to, aby ti pomohla naučiť sa jazyk.

V súčasnosti nejde o nedostatok informácií (tých máme na internete dosť). Ide o spôsob, akým sa naučíš prepájať, vysvetľovať a implementovať informácie a zručnosti, ktoré si osvojíš. Častokrát práve skvelé „hlavy“ na výške nedokázali podať učivo ani zďaleka tak ako ich kolegovia, ktorí možno nemali toľko znalostí, ale dokázali nám látku podať tak, aby sme ju pochopili.

Ak sa pýtaš, ako zarobiť na internete s poradenskou činnosťou, tak ti ukážem niekoľko úplne prvých krokov hneď teraz:

Ako sa vypracovať a zarobiť na internete ako poradca?

  1. nájdi oblasť podnikanie, užšiu tématiku, ktorá ťa zaujíma (nemusíš v nej byť expertom)
  2. vytvor si facebookovú skupinu
  3. premysli si, koho môže zaujímať táto tématika a aké spoločné znaky nosia títo ľudia – vek, pohlavie, bydlisko, záujmy,… (toto je tvoja cieľová skupina)
  4. skús identifikovať, aké problémy alebo želania má táto cieľová skupina
  5. vytvor minimálne 2 krát do týždňa články, obrázky, infografiky alebo videá na túto tému
  6. pozvi do skupiny ľudí, ktorí sa najskôr zaujímajú o túto tému
  7. so správnou network stratégiou môžeš napríklad na rôznych online fórach a diskusiách odporučiť túto facebookovú skupinu
  8. ponúkni menším online magazínom a iným médiám, že pre nich napíšeš článok v tejto tématike
  9. … keď uvidíš záujem o tvoju činnosť, môžeš začať tvoriť tvoj digitálny poradenský produkt ako aj vlastnú webovú stránku

Predaj online knižky

Baví ťa nejaká téma a vieš, že by si o nej dokázal hovoriť hodiny? Ale práca s ľuďmi v podobe poradenskej činnosti ti príde až príliš „sociálna“? – Nevadí. Podnikanie na internete ti ponúka možnosti získania polo-pasívneho príjmu, kedy jednorázovo vytvoríš produkt – v tomto prípade e-knižku – a s týmto produktom potom zarábaš niekoľko rokov.

Písanie e-knižky je oveľa jednoduchšie, ako sa ti môže zdať. Knižku píšeš ako bežný text napríklad do word dokumentu. Potom pridáš obrázky (obrázky bez copyrights nájdeš napríklad tu: pixabay). Nezabudni na prehľadnú štruktúru s nadpismi a podnadpismi. Keď je dokument hotový, exportuj ho do PDF. Takúto e-knižku môžeš predávať na malej webovej stránke, ktorú môžeš vytvoriť cez MIOWEB do niekoľkých hodín.

Ako zarábať na internete s vlastnou e-knižkou?

  1. Keď si spravíš vlastnú webovú stránku cez mioweb, jednoducho dokument nahráš do položky „multimédiá“.
  2. Vytvoríš si malú webovú stránku s článkami o téme, o ktorej je aj tvoja e-knižka. Potom ponúkneš návštevníkom stránky kúpiť si tvoju knižku napríklad za 49 eur. Kúpiť si ju môžu cez objednávkový formulár od FAPI, ktorý im po vyplnení formulára automaticky odošle faktúru na ich emailovú adresu.
  3. Ešte si musíš vytvoriť účet v SMARTEMAILING – email marketingovom softvéri, v ktorom napíšeš email, ktorý sa znovu bude automaticky odosielať na emailovú adresu kupujúceho po uhradení platby.
  4. V tomto emaili mu predstavíš knihu, poďakuješ za platbu a vložíš link k e-knižke, ktorú si vložil na webovú stránku do časti „multimédiá“. Žiaden iný prístup k tejto e-knižke inak neexistuje, len cez vyplnenie formulára a uhradenie faktúry.
  5. Všetko je zautomatizované a ty sa môžeš venovať tvorbe tvojho webu a získavaniu nových a nových návštevníkov stránky, ktorý si môžu kúpiť tvoju knižku.

Viac sa dozvieš v článku o online biznis modeloch. Pozri sa, aké všetky príležitosti ťa v online svete čakajú.

About Author

Zuzana Pilčíková je zakladateľkou medzinárodných projektov -zuzubusiness, online podnikanie - pre podporu vzdelávania budúcich online podnikateľov a pomoc pri budovaní ich vlastného podnikania na internete.

Comments are closed.