Inteligentné zariadenia do kancelárie

Keďže pracujeme z domu, máme oveľa viac možností ako si svoju kanceláriu zariadiť. Možno máme na začiatku pocit, že nám náš veľký open space a kávičky s kolegami budú chýbať, poďme sa sústrediť na to, čo nám práca z domu vie ponúknuť. V tomto článku vám predstavím inteligentné zariadenia do kancelárie, ktoré vám pomôžu zabudnúť aj na tú najlepšiu piatkovú kávičku vo firme 🙂

Luxusom digitálneho podnikateľa je predovšetkým jeho plná moc v rozhodnutí, kde a kedy bude pracovať. Niekto preferuje malé kaviarničky aj s podmazovým trkotaním ostatných ľudí, niekto potrebuje 100% ticho.

Ja patrím medzi ľudí, ktorí dokážu pracovať aj na podľahe preplneného vlaku, ale ak mám niekde dlhodobo pracovať, chcem , aby toto prostredie vyhovovalo mojim potrebám.

Ak predsa každý deň niekde trávim niekoľko hodín, malo by to byť prostredie, ktoré okrem skvelého technického vybavenia, rýchleho internetu a primeraného osvetlenia poskytuje ešte niečo navyše.

Čo sú to inteligentné zariadenia?

Sú to elektronické zariadenia, ktoré sa dokážu bezdrôtovo pripojiť na iné zariadenia, napríklad cez bluetooth, 5G, wifi alebo NFC.

Do inteligentných zariadení zaraďujeme smartfóny, smart-hodinky, či dokonca kuchynské zariadenia ako smart-chladničky.

Kedysi sme sa na elektorniku (okrem pc a mobilov) skôr pozerali ako na hardware: chladnička, hodinky, lampa, kamerové zariadenia, alarmy, autá.

V súčasnosti sa do týchto zariadení čím ďalej viac a precíznejšie integrujú softvérové časti. To nám pomáha riadiť dané zariadenia napríklad cez aplikáciu v mobile.

Príklady inteligentných zariadení

Kto má paniku z tmy, môže si doma nainštalovať smart osvetlenie, vojsť večer do postele a z „bezpečného miesta“, jedným klikom všetko povypínať.

Kto má náročnejšie obdobie v práci, môže si kávovar nastaviť tak, aby sa zapol vždy 6:10. A keď vstane 6:15, jednoducho si vymeria tú najkratšiu trajektóriu ku kávovaru a môže sa okamžite dostať k potrebnej „dávke“. 🙂

Inteligentné zariadenia nám pomáhajú centralizovať interakciu s vecami okolo nás, urýchliť procesy a dodať nám potrebný komfort. Tak čo by sme si mohli dopriať u nás v domácej kancelárii?

Čistička vzduchu

Síce sama nie som veľmi človek, ktorý presne vie, kedy je v dome príliš vlhko a na koľko mikrosekúnd treba otvoriť okno, s narastajúcim vekom si uvedomujem, že ak dennodenne dýcham zlý vzduch, bude to mať dopad na moje zdravie, náladu a aj produktivitu.

Zatiaľ, čo v bežných kancelárskych priestoroch máme klimatizáciu, v bežných domoch to tak väčšinou nie je. Ak aj pracujete v menšej kancelárii s niekoľkými ľuďmi, niekedy je boj o vyvetranie taktiež neutíchajúcou seansou a človek ani nechce myslieť na to, čo všetko dýcha.

grafika z alza.sk

WiFi zásuvka

Pamätám si, ako som sa raz vracala z Viedne naspäť do Bratislavy, pretože som si vôbec nebola istá, či som vypla žehličku na vlasy. Celú cestu vlakom som v hlave riešila hororové scenáre, ako prídem na svoju adresu a už budem vidieť požiarníkov pred domom. Chvaľabohu, nestalo sa 🙂

Tieto zásuvky však majú omnoho viac využití. Viete ich ovládať nadiaľku cez mobil, v určitých hodinách a dokonca aj hlasom. Potrebujete stále vstávať na to, aby ste si zapli kruhové svetlo, keď natáčate alebo s niekým voláte? – ide to aj bez vstávania a rozptyľovania sa!

Odporúčam každému, kto má doma dôležité zariadenia a chce mať 100% kontrolu nad tým, kedy a na ako dlho sa zapínajú.

Grafika z mobile.go

Smart tracker s motion systémom

Toto je inteligentné zariadenie do kancelárie, ale aj do bežného života. Poznáte to, kamkoľvek ideme, musíme mať pri sebe triádu: kľúče, peňaženka, mobil. A keď niečo vo vrecku nenahmatáme, prichádza malá zástava srdca, až pokým tú danú vec nenájdeme.

Tento tracker môžete použiť na kľúče, vložiť do peňaženky alebo dokonca pripnúť o nabíjačku.

Grafika z mobile.go

Bezdrôtová nabíjačka

Už keď sme pri tých nabíjačkách. Sama mám dva telefóny: samsung a iphone. A to najhoršie je mať po stole neskutočný počet káblov. Jedna nabíjačka na Samsung, druhá na iphone.

Preto sa snažím používať bluetooth klávesnice a tzv. docking station. A preto odporúčam aj toto inteligentné zariadenie.

Táto nabíjačka je plochá, má protišmykový povrch a nabíja rýchlejšie ako bežné nabíjačky. Výhodou je, že stačí na nabíjačku mobil položiť a mobil sa nabíja. Rýchle riešenie pre tých, ktorí veľa telefonujú a nechce sa im stále strkať nabíjačku do mobilu.

Grafika z mobile.go

Verím tomu, že tieto inteligentné zariadenia do kancelárie vás inšpirovali a prajem vám veľa produktívnych dní vo vašej inteligentnej kancelárii 🙂

About Author

Zuzana Pilčíková je zakladateľkou medzinárodných projektov -zuzubusiness, online podnikanie - pre podporu vzdelávania budúcich online podnikateľov a pomoc pri budovaní ich vlastného podnikania na internete.

Comments are closed.